Hem » Nyheter » En ny era av matshopping

En ny era av matshopping

Utvecklingen inom foodtech går snabbt framåt och varje månad kommer det nyheter till den svenska marknaden! En av de senaste trenderna är mindre handlingar som levereras till din dörr inom loppet av ett par minuter. I denna artikel kommer vi att kolla närmare på fenomenet hur det faktiskt fungerar.

Matvaror på 10 minuter

I storstäder som Stockholm, Malmö och Göteborg har tjänster som t.ex. Kavall och Foodora Market exploderat där du enkelt kan få hem ett mjölkpaket på loppet av några minuter. Det kan kännas omständigt men vi har testat och tjänsten fungerar över förväntan.

Kritikerna har ofta åsikter om hur lat man kan vara eller hur oetiskt det är emot miljön men det är viktigt att förstå situationen i dessa städer. Att handla via dessa tjänster kan vara både smidigare och billigare i förhållande till att själv gå till någon lokal ICA.

Framtiden för dessa tjänster

Vi på handlamatkasse.se tror att dessa tjänster bara kommer att öka och ser ingen avmattning på behovet. Tvärtom ser vi risker för de matbutiker som fortfarande har som syfte att vara nära befolkningen. En trend som vi ser är att lokala butiker stänger ner i takt med att tjänsterna kan frakta snabbare och billigare mat in till städerna

Stora butiker som ICA Maxi och Coop kommer finnas kvar utanför stadskärnan men istället fylla ett behov för de som vill handla mycket och sällan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *