Matkasse student

En matkasse speciellt framtagen för unga människor med tillfälligt begränsad ekonomi brukar kallas för studentkasse eller matkasse student. Ingenting säger att du måste vara student för att handla dessa matkassar. På denna sida kommer vi gå igenom vilka alternativ som finns samt noga försöka presentera vad som skiljer de olika kassarna åt.

Välj en studentkasse

 1. MatKomfort

  • Flera olika val
  • Pris fr 530 kr
  • Kockförberedda
  Priser
  Prova-på-pris: 502 kr
  Ordinarie pris: 590 kr
  Villkor

  Rabatter
  Rabattkod: handlamatkasse23
  Erbjudande: 15% på upp till 4 första kassarna
  Erbjudande

 2. Linas Matkasse

  • Pris fr 440 kr
  • Välkomstgåva (stekpanna)
  • Enkelt igång
  Priser
  Prova-på-pris: 440 kr
  Ordinarie pris: 440 kr
  Villkor

  Rabatter
  Rabattkod: Lämna epost nedan
  Erbjudande:
  Erbjudande

 3. Middagsfrid

  • Pris fr 445 kr
  • Uppskattad av studenter
  • Varierade recept
  Priser
  Prova-på-pris: 445 kr
  Ordinarie pris: 445 kr
  Villkor

  Rabatter
  Rabattkod:
  Erbjudande:
  Erbjudande

 4. Hellofresh

  • Prisvärd som student
  • Pausa över lov/ledighet
  • Bra betyg
  Priser
  Prova-på-pris: 364 kr
  Ordinarie pris: 449 kr
  Villkor

  Rabatter
  Rabattkod: Lämna epost nedan
  Erbjudande:
  Erbjudande

matkasse student

Studentrabatt på matkasse

Som student så har du chansen att prova matkasse för så lågt som 450 kr. Detta passar perfekt för dig som student som vill få så mycket mat som möjligt för lite pengar! Vi kommer på denna sida att alltid ha uppdatera erbjudanden för dig som student.

Det finns en rad knep för att komma undan billigare över en period. Och vi vet hur värdefullt det kan vara för dig som är student.

Tips för billigare matkasse som student:

 • Nyttja flera erbjudanden (Linas, Hellofresh osv.)
 • Gå ihop och nyttja rabatt med dina vänner
 • Besök vår sida med billigaste matkasse

ICA Student

Handlar du hos ICA så kan du ta del av deras erbjudanden för studenter! ICA ger inte bara rabatter utan här får du även extrapris på kaffe och annat bra. Allt du behöver göra för att ta del av detta erbjudande är att handla via ICA och registrera dig.

Inte intresserad av en matkasse? Läs mer om att handla mat online.

Prova på som student

Precis som för alla andra i samhället kan du som student prova på matkasse till extra bra priser under en kort tid. Alla erbjudanden syns över och du kommer automatiskt att få med en rabattkod när du går vidare till sidan.

Dessa erbjudanden sträcker sig oftast en, två eller tre veckor. Vilket är en ypperlig tid att överväga om konceptet verkligen är något för en eller inte. Många studenter tycker att matkasse är optimalt med tanke på att man får utforska sitt matintresse och faktiskt lära sig laga riktig mat, istället för makaroner och ketchup.

Läs mer om att prova på matkasse.

Hellofresh studentrabatt

Hellofresh har en mycket välkänd studentrabatt som innefattar att du kan spara upp till 925 kr på dina 4 första matkassar. Den nyttjar du genom att gå via länken i vår topplista över. Din kod kommer då att aktiveras automatiskt och din rabatt kommer synas i kassan.

Vanliga frågor

Vilka matkassar passar mig som studerande?

För dig som är student rekommenderar vi matkassar som är för två personer och har ett bra pris per måltid. Detta kommer ge dig en lagom mängd mat för att minimera eventuellt svinn och även vara snällt mot din plånbok.

Kan jag beställa en studentkasse i hela Sverige?

Ja! Var bara noga och dubbelkolla att kassen du väljer levereras till just din hemstad. I studentorter som Uppsala och Lund finns det flest alternativ och i mindre orter som Växjö är lokala alternativ som t.ex. ICA bäst.

Hur många middagar rekommendera ni till en student?

Vi rekommenderar dig att ta en matkasse för studenter som innehåller tre middagar för två personer. De ger dig mat plus matlådor för tre utav vardagarnas fem dagar. Resterande dagar kan du äta nudlar tillsammans med dina kurskompisar.