Vegansk matkasse

En vegansk matkasse passar alla, men framförallt dig som följer en vegansk kost. På denna sida har vi samlat alla veganska matkassar så att du enkelt kan jämföra och beställa den som passar dig.

Jämför vegansk matkasse

 1. HelloFresh Klassiskt

  • Skräddarsy
  • Ingen bindningstid
  • Lättlagat
  499 kr
  Spara 925 kr
  Priser
  Prova-på-pris: 499 kr
  Ordinarie pris: 46 kr/måltid
  Villkor

  Aktivt från och med 27/12 och gäller tillsvidare. Gäller endast nya kunder.

  Rabatter
  Rabattkod: HELLOAFF965
  Erbjudande: Spara 925 kr
  Erbjudande

  Spara upp till 925 kr på dina fyra första kassar! 30% rabatt på de 2 första matkassarna + 20% rabatt på den 3:e och 4:e matkasse Erbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra rabatter eller erbjudanden.

Vad är vegansk kost?

Vegansk kost innebär att man äter mat från växtriket utan några som helst inslag från djurriket. Anledningen till att äta vegansk kost varierar och handlar ibland om etiska skäl och andra gånger hälsoval. Ofta är vegansk kost mycket rik på fiber och vitaminer men lägre innehåll av mättade fetter.

Fördelarna med att äta vegansk kost är flera och för många handlar det om minskat dåligt samvete för djuren. Det andra är hälsoeffekter som minskad risk för hjärtsjukdomar, diabetes och cancer.

vegansk matkasse

Bästa vegansk matkasse

Syftet med handlamatkasse.se är att du enkelt ska kunna hitta rätt matkasse i önskad kategori. Specifikt på denna sida har vi samlat veganska matkassar och du kommer nu få hjälp hitta den bästa.

När man ska hitta den bästa veganska matkassen är det flera saker att tänka på. För det första kan man ur etiska skäl fundera kring hur företaget generellt förhåller sig till hållbarhet. Det är viktigt för veganer.

Vidare kan man även ta en extra titt på priset, att äta vegansk ska inte behöva vara dyrare eller mer komplicerat.

Tips bästa vegansk matkasse:

 • Granska företaget
 • Kolla priset

Speciella veganska matkassar

Det finns en rad speciella veganska matkassar på den svenska marknaden. Här kommer vi lista de med specifika inriktningar.

Vegansk julkasse

Giga Food är en leverantör som vanligtvis erbjuder veganska matkassar – men under julen har de även vegansk julkasse. Kassen går att beställa fram till 17 december och leveras 22 december.

Leverantörer vegansk matkasse

Enligt vår undersökning finns det i skrivande stund 5 leverantörer av vegansk matkasse.

Enkla kassen

Enkla kassen är en leverantör som valt att fokusera uteslutande på vegansk matkasse. De ger dig möjligheten att få en genväg till klimatsmartare middag.

Kassen leveraras i hela Sverige och har mycket gott omdöme bland flera veganer.

Simple feast

Simple feast erbjuder både vegetarisk matkasse och vegansk matkasse. Du kan också välja mellan family och season, som är två olika typer av kassar. Både går att få veganska.