Glutenfri matkasse

Glutenintolerans (Celiaki) är idag en mycket vanlig ”allergi” som drabbar både unga som gamla. Behovet av glutenfria matkassar har därför efterfrågats redan från start och många butiker har färdiga och bra alternativ. Det som varierar mellan de olika alternativen är ofta recepten, de vill säga hur mycket glutenfria substitut som används jämfört med de som utesluter gluten.

Välj en glutenfri matkasse

FörsäkringsbolagTeckna
Linas Barnkasse

Linas Barnkasse

  • Smaker för barn
  • Lättlagad och smidig
  • Laktosfri eller utan gluten
Leveransdagar:
Söndag eller måndag
Prova på pris:
479 SEK (Ordinarie: 679 SEK)
Villkor:
Beställ hem nu ›
glutenfri matkasse

Att tänka på

När du ska beställa din första glutenfria matkasse ska du tänka på att läsa de kommenterar som ofta finns till. Där har andra glutenintoleranta människor och användare kommenterat hur bra det faktiskt fungerar. Din allergi ska aldrig vara en belastning och framför allt inte när du vill unna dig lite lyx i tillvaron med hjälp utav en bra matkasse.

Vanliga frågor

Kostar min glutenfria matkasse mer än en vanlig?

Nej! Många leverantörer har bra alternativ i samma prisklass. Ta en titt i vår topplista med de allra bästa glutenfria kassarna där priset även tydligt framgår.

Hur gör jag om endast en person i familjen är gluten?

Tyvärr finns det inget alternativ idag att välja hur många som ska äta glutenfritt i kassen. Om ni behöver ett sådant alternativ rekommenderar vi att hela familjen anpassar sig för att ni ska få en så smidig ”matkasse-upplevelse” som möjligt.

Färdiga glutenfria recept

I samtliga glutenfria recept gäller det att uteslutna de komponenter och ingredienser, vilket kan vara lite knepigt för någon som är ovan. Ett hett tips är då att köpa en glutenfri matkasse för att enkelt kunna följa befintliga recept. Det är också en bra metod för att bredda din kunskap om glutenfri matlagning. Ja, oavsett anledning är det dags för dig att komma igång nu.

Stora aktörer har färdiga kassar

När man börjar noggrant analysera och hämta information om vilka aktörer som har färdiga glutenfria matkassar är det faktiskt inte speciellt många. I början av våran undersökning har vi förväntningarna att någon av de allra största och kända matkasse-leverantörerna, men så är faktiskt inte fallet. De som egentligen har alternativ är matvarukedjorna.

Glutenfri matkasse ICA

ICA har en variant som kallas ”inspiration” som är både laktos- och glutenfri. Det är för familjer och personer som vill laga gott och sunt från grunden. Här tar kockar även ut svängarna och utmanar de allra klassiska recepten. Vi tycker att det ser mycket gott ut och något som man skulle ta och testa.