Barnvänliga matkassar

En matkasse för barn innehåller recept speciellt framtagna för att attrahera matlusten hos småttingarna i familjen. Alltså inte att förväxla med att barnen själva ska behöva laga maten. Ta en titt nedan och välj en matkasse för barn som passar din familj. Vi har sorterat listan efter både barnvänliga matkassar och de som är uteslutande för barn.

Matkasse för barn

 1. HelloFresh Klassiskt

  • Skräddarsy
  • Ingen bindningstid
  • Lättlagat
  499 kr
  Spara 925 kr
  Priser
  Prova-på-pris: 499 kr
  Ordinarie pris: 46 kr/måltid
  Villkor

  Aktivt från och med 27/12 och gäller tillsvidare. Gäller endast nya kunder.

  Rabatter
  Rabattkod: HELLOAFF965
  Erbjudande: Spara 925 kr
  Erbjudande

  Spara upp till 925 kr på dina fyra första kassar! 30% rabatt på de 2 första matkassarna + 20% rabatt på den 3:e och 4:e matkasse Erbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra rabatter eller erbjudanden.

matkasse för barn

Vad innebär en barnvänlig matkasse?

I skrivande stund finns det ett par så kallade ”barnkassar”. Dessa har som huvudsyfte att passa barnen i familjen och man kompromissar inte med detta. Det andra alternativet är så kallade barnvänliga matkassar som vi anser har ett utbud som både passar vuxna som barn.

Det är ett känsligt ämne att börja utvärdera vad andras barn äter och inte – men vi anser att barn med rätt inställning kan lära sig äta vilken mat och matkassar som helst.

Lekfulla recept

Ett tydlig fokus som samtliga leverantörer har tagit är lekfulla recept. Det är mycket färg, form och tydlighet i recepten som gör att dina barn kommer älska vad som än hamnar på tallriken. Av det vi har kunnat bedöma rekommenderar vi dig att beställa en separat matkasse som övriga i familjen.

Näringsrikt

Något som är viktigt att komma ihåg är att barn fortfarande behöver näringsrik mat trots att det behöver vara lekfullt. Vi tycker att samtliga leverantörer har lyckats bra med detta och du behöver inte vara orolig att ditt barn inte får den näringen som behövs. Om ditt barn har några speciella allergier eller andra kostråd rekommenderar vi dig att kontakta leverantören och att de eventuellt kan hjälpa till med substitut.

Vanliga frågor

Är en matkasse för barn endast för barn?

Ja! Du behöver komplettera med en annan matkasse alternativt köpa mat på traditionellt vis. Det finns också något vi kallar för barnvänliga matkassar som kan ätas både av barn och vuxna.

Är maten nyttig?

Ja! Ditt barn kommer få näringsrik och nyttig mat i kassen. Recepten är speciellt framtagna för att täcka ditt barn behov. Utöver det är det även mycket aptitligt och förhoppningsvis går det enklare vid middagsbordet framöver.

Specialkost i barnvänlig matkasse

Det efterfrågas från många av våra besökare specialkost även för matkassar till barn. Vi har därför gjort en noggrannare undersökning på marknaden och kommit fram till att det finns följande alternativ där ute.

Vegetarisk barnvänlig matkasse

Ecoviva erbjuder ekologisk barnvänlig matkasse som även finns som vegetariskt val. Det är fantastiskt och har mättat många magar hos familjer där vegetariskt är det enda kosten som fungerar.

Läs mer om vegetariska matkassar.

Sammanfattning

För att sy ihop säcken kan man säga att du inte behöver vara rädd för att prova på en matkasse om det finns barn i familjen. Det finns flera fördelar som att maten kontinuerligt blir nyttig, näringsrik och innehåller lekfulla recept. Utöver det finns det även barnvänliga alternativ anpassade för specialkost som gluten och vegetarianer.

Vi hoppas att du funnit läsningen intressant och att det har underlättat ditt beslut i vilken kasse som passar just dig och er.