maj 28, 2023

Vegetarisk matkasse

Det kryllar av bra, välgjorda och roliga matkassar för vegetarianer på den svenska marknaden. Vegetariska alternativ har vuxit fram hiskeligt snabbt de senaste åren och vi vill påstå att denna kosthållning idag inte innebär några svårigheter alls. För dig intresserad av att göra vardagen smidigare finns bra vegetariska matkassar hos flera svenska leverantörer. På denna sida kommer vi förse dig med vegetariska alternativ till traditionella matkassar.

1. Linas Vegetariska

 • Sund och grön vardag
 • Vegetariska rätter
 • Mycket enkelt

Beställ nu →

Bästa vegetarisk matkasse

 1. Linas Vegetariska

  • Sund och grön vardag
  • Vegetariska rätter
  • Mycket enkelt
  429 kr
  30%
  Priser
  Prova-på-pris: 429 kr
  Ordinarie pris: 629 kr
  Villkor

  Priset gäller fyra personer och fyra dagar i veckan.

  Rabatter
  Rabattkod: NYKUNDMAJ21
  Erbjudande: 30%
  Erbjudande

  30% rabatt på två matkassar Gäller alla leveranser innan 15/03 för nya kunder. Kan ej kombineras med andra erbjudanden eller Linas Julbordskasse.

 2. Årstiderna Vegetariska

  • Lakto-ovo
  • Lågt klimatavtryck
  • Säsongsbetonade ingredienser
  396 kr/vecka
  20%
  Priser
  Prova-på-pris: 396 kr/vecka
  Ordinarie pris: 495 kr/vecka
  Villkor

  Rabatter
  Rabattkod: GRÖNMAT2022
  Erbjudande: 20%
  Erbjudande

 3. Middagsfrid vegokassen

  • Näringsrika måltider
  • Nya smaker
  • Inspirerande recept
  398 kr/vecka
  30% rabatt på tre första kassarna
  Priser
  Prova-på-pris: 398 kr/vecka
  Ordinarie pris: 569 kr/vecka
  Villkor

  Rabatter
  Rabattkod: SOMMARMAT
  Erbjudande: 30% rabatt på tre första kassarna
  Erbjudande

  Få 30% rabatt på dina tre första matkassar

 4. Veckansmiddag vegetariska

  • Lacto-ovo
  • Minst 70% ekologisk/KRAV-märkt
  • Lätta recept
  759 kr/vecka
  Ingen rabatt
  Priser
  Prova-på-pris: 759 kr/vecka
  Ordinarie pris: 759 kr/vecka
  Villkor

  Rabatter
  Rabattkod: Ingen rabatt
  Erbjudande: Ingen rabatt
  Erbjudande

 5. Ecoviva vegetarisk

  • Obesprutade grönsaker
  • Miljömärkta/ekologiska råvaror
  • Säsongsbetonade ingredienser
  1049 kr/vecka
  Ingen rabatt
  Priser
  Prova-på-pris: 1049 kr/vecka
  Ordinarie pris: 1049 kr/vecka
  Villkor

  Rabatter
  Rabattkod: Ingen rabatt
  Erbjudande: Ingen rabatt
  Erbjudande

 6. Ecoviva Glutenfri

  • Gluten- och laktosfria
  • Obesprutade grönsaker
  • 90% miljömärkt
  1189 kr/vecka
  Ingen rabatt
  Priser
  Prova-på-pris: 1189 kr/vecka
  Ordinarie pris: 1189 kr/vecka
  Villkor

  Rabatter
  Rabattkod: Ingen rabatt
  Erbjudande: Ingen rabatt
  Erbjudande

vegetarisk matkasse vego

Vad innebär en vego matkasse?

Alla vet vi väl vad vegetarisk kost innebär – att du undviker att äta kött. Det innefattar både rött kött, kyckling och andra produkter som kommer direkt från djuren.

Utan kött

Gemensamt, naturligtvis, för samtliga matkassar på denna sida är att de inte innehåller något kött. Däremot förekommer andra animaliska produkter som ägg, mjölk och ost. Vanliga och populära recept i denna typ av kasse innehåller bönor, ris och pasta. Många gånger är det ordentliga grytor och kompletta vegetariska rätter istället för substitut till köttet som t.ex. sojakorv.

Massor av nya recept

Ett klassiskt knep för att få inspiration i sin vegetariska matlagning är att köpa en vegokasse. Kreatörerna och tillverkarna bakom de färdiga kassarna är väldigt kreativa och du kommer att få uppleva massor av nya roliga vegetariska recept.

Info om vegetariska matkassar
Antal vegetariska matkassar6
Ungefärligt pris per måltid26 kr/måltid
Billigaste prova på pris396 kr/vecka

Jämför vegetarisk matkasse med Handlamatkasse.se

Det är inte bara viktigt att jämföra priserna på din vegetariska matkasse, det finns en drös andra kriterier också. Hur många måltider får du? Hur ofta levererar de? Kan man anpassa kassen? Ja… listan är otroligt lång. Men vi är här för att hjälpa dig på traven, och har därför tagit med de allra viktigaste kriterierna för att jämföra vegetariska matkassar.

Jämför vegetarisk matkasse med Handlamatkasse.se

Pris

Priset är givetvis en stor faktor. Man vill inte överbetala för sin vegetariska matkasse. I jämförelse med andra kassar kan en vegokasse generellt vara lite dyrare – vilket vi tycker är OK att acceptera. Vi kommer alltid att presentera priset i listorna över.

När du väljer kasse är det förstås också viktigt att titta på hur mycket det kostar per måltid. Inte bara se ett riktigt bra prova på erbjudande och köra på det.

Variation

Variationen vegetariska recept är mycket viktigt. Många väljer just en matkasse för vegokost för att man precis börjat och inte har så många recept på lager. Inspiration och variation är då tricket.

Ingrediensernas kvalitet

Den första aspekten att titta på är kvaliteten på ingredienserna. Alla vill ha det bästa av det bästa, men vi vet alla att det ibland kan vara en utmaning att hitta råvaror av hög kvalitet som inte tömmer plånboken. I en ideell värld skulle alla ingredienser vara ekologiska, lokalt odlade och färska. Men det är viktigt att hitta en balans som passar din budget och preferenser. Några företag specialiserar sig på ekologiska matkassar (exempelvis Ecoviva), vilket kan vara värt att överväga om det är en prioritet för dig.

Näringsvärde

Ett annat viktigt område att titta på är näringsvärdet i matkassen. Ett bra vegetariskt måltid bör innehålla balanserade och näringsrika ingredienser. En rapport från Harvard T.H. Chan School of Public Health lyfter fram att en välplanerad vegetarisk kost faktiskt kan erbjuda alla nödvändiga näringsämnen.

Tillagningsmetod och tid

Tillagningsmetoden och tiden är en annan kriterier att överväga. Olika matkassar kommer har olika svårighetsgrader av själva förberedelsen. Vissa kräver ett lite mer kulinariskt äventyr och mer tid i köket, medan andra är utformade för snabb och enkel tillagning. Det kan vara bra att ha en uppfattning om hur mycket tid du vill spendera på att laga mat innan du väljer en matkasse.

Tillgänglighet

Även tillgänglighet spelar roll. Alla företag levererar inte till alla platser, så det är viktigt att hitta ett företag som levererar dit du bor. Det kan kräva lite research, men det finns en leverantör precis överallt.

Anpassningsbarhet

Ett annat viktigt övervägande är anpassningsbarhet. Företag skiljer sig åt när det gäller hur mycket du kan anpassa din matkasse. Vissa erbjuder alternativ för specifika dieter, såsom glutenfri eller för dig med diabetes, medan andra har mer generiska alternativ. Om du har särskilda kostbehov kan det vara värt att hitta ett företag som kan anpassa din matkasse efter dina behov.

Förpackning och leverans

Glöm inte att titta på förpackningen och leveransen. Företag skiljer sig åt när det gäller hur de förpackar sina varor och när de levererar. Om miljövänlig förpackning är viktigt för dig, leta efter företag som prioriterar detta. Även leveranstider kan variera, så se till att hitta ett företag som erbjuder bekväma leveranstider för dig.

Kundtjänst

Slutligen, underskatta aldrig vikten av bra kundservice. Om något går fel vill du veta att du kan nå ut till företaget och få hjälp. Läs recensioner och se vad andra säger om företagets kundservice innan du gör ditt beslut.

Hoppas att dessa punkter hjälper dig hitta den bästa matkassen för dina vegetariska behov. Kom ihåg att det perfekta valet är det som bäst uppfyller dina behov och livsstil.

Vegetarisk matkasse bäst i test

När man ska göra en bedömning om vilken vegetarisk matkasse som är bäst i test handlar det om att bryta ned deras innehåll i flera moment. Det första vi gör är att kolla på priset. Prisfaktorn är mycket viktig och du vill känna att din kasse är prisvärd. Vidare kollar vi även på hur korrelationen mellan antalet måltider och dagar står sig emot just priset.

Bästa LCHF-matkasse

 1. Linas vegetariska – För en sund och grön vardag med lättlagade recept
 2. Årstiderna vegetariska – Lågt klimatavtryck och lacto-ovo-vegetarisk
 3. Middagsfrid vegokassen – Näringsrika måltider med inspirerande recept
 4. Veckansmiddag vegetariska – Minst 70% ekologiska/KRAV-märkta ingredienser
 5. Ecoviva vegetarisk – Obesprutade och miljomärkta/ekologiska råvaror

Vegetariska matkassar – anpassade för familjen

Om det skulle vara så att vissa familjemedlemmar önskar vegetariskt går det bra att beställa en vegetarisk matkasse men sedan komplettera med animaliska komponenter. Detta går också att göra enkelt genom att handla mat online så slipper du åka till affären för att komplettera.

Det är ett upplägg som många familjer ute i Sverige använder. Till en början kan det låta konstigt men många av recepten går faktiskt väldigt bra ihop. Det kan vara en omfattande bön-sallad som jättebra går att komplettera med köttbullar om t.ex. ditt barn så önskar.

Fokus på vegetariska matkassar 2023

Det är ingen hemlighet att den vegetariska kosttrenden fortsätter att växa, särskilt när det kommer till matkassar. Det är 2023, och allt fler individer och familjer över hela världen blir mer medvetna om sina kostval, med tanke på både hälsoaspekter och miljöpåverkan. Det är här kommer matkasse-företagen in i bilden, med sitt växande utbud av vegetariska alternativ.

Varför växer vegetariska matkassar i popularitet?

Vad driver egentligen denna snabba tillväxt av vegetariska matkassar? Det finns några huvudsakliga drivkrafter bakom denna trend:

 • Hälsa: Många människor vänder sig till vegetarisk kost för dess hälsofördelar, inklusive lägre kolesterolnivåer och minskad risk för hjärtsjukdomar.
 • Miljöpåverkan: Att välja vegetariska måltider minskar koldioxidutsläppen och använder mer miljövänliga metoder än konventionella animaliska alternativ.
 • Etnisk och kulturell mångfald: Vegetarisk mat öppnar dörren till en mängd globala kök och smaker, vilket gör det enkelt att utforska nya kulturer genom mat. Folk vill testa nytt, och varför inte börja med vegetarisk mat?
Nyttiga vegetariska matkassar

Utmaningen med att göra vegetarisk mat

Många tycker att det är svårt att göra vegetarisk mat hemma, främst på grund av brist på erfarenhet och recept-inspiration. Det kan vara utmanande att hitta spännande, mättande och näringsrika vegetariska recept, särskilt om du nyligen har börjat äta mer vegetariskt. Detta är varför vegetariska matkassar är en sådan spelväxlare.

Med en vegetarisk matkasse får du alla ingredienser du behöver för att göra hälsosamma och smakrika vegetariska måltider direkt till din dörr. Dessutom komplett med steg-för-steg recept och instruktioner. Det tar bort stressen och osäkerheten med att planera och förbereda vegetariska måltider, och ger dig möjlighet att njuta av resultatet istället!

Nya produkter revolutionerar den vegetariska marknaden

Varje år introduceras hundratals nya vegetariska produkter på marknaden. Från veganska ostar till plantbaserade proteiner, det är en ständig ström av innovationer som är ämnade att tillfredsställa den mest kräsna vegetarianens smaklökar.

En stor drivkraft bakom dessa produktlanseringar är den ökande medvetenheten om miljön och den positiva inverkan en växtbaserad kost kan ha på vår planet. Denna utveckling understryker betydelsen av att hålla sig uppdaterad med de senaste produkterna och trenderna.

Några av de mest intressanta nya produkterna inkluderar:

 • Vegetarisk fisk: Tillverkad på växtbaserade ingredienser, denna nya produkt imiterar texturen och smaken av fisk, vilket ger en övertygande alternativ för dem som vill skära ner på sitt intag av fisk.
 • Labb-odlade mejeriprodukter: Denna teknik använder celler istället för djur för att producera mejeriprodukter. Dessa produkter har på riktigt potential att revolutionera mejerimarknaden!

Näringsinnehållets Förändring

Det är inte bara smaken som förbättras med dessa nya produkter, men även näringsvärdet. Tack vare vetenskaplig forskning och teknisk innovation, innehåller många av de nya produkterna nu en komplett profil av aminosyror, vilket är särskilt viktigt för dem som följer en strikt växtbaserad diet. För att lära dig mer om detta, rekommenderar vi att du läser denna utförliga artikel från NutritionFacts.org.

Vegetariska matkassar: framtiden för matleverans

Med tiden har matkasse-företagen blivit mer anpassningsbara till kundernas kostval och preferenser. Allt fler företag utökar sina vegetariska och veganska alternativ, vilket ger kunderna större valfrihet och flexibilitet. Vissa företag har till och med tagit steget att bli uteslutande vegetariska, vilket tydligt visar att vegetariska matkassar är mer än bara en trend – de är här för att stanna.

Så om du har tänkt på att äta mer vegetariskt, är det just nu en perfekt tidpunkt att prova en vegetarisk matkasse. Med de ständigt växande alternativen är det enklare än någonsin att göra hälsosamma, miljövänliga kostval som passar den vegetariska kosten.

Vegetariska matkassar är definitivt framtiden för hållbara måltidslösningar, och vi ser fram emot att se vad som kommer härnäst i denna spännande utveckling.

En blick in i framtiden för Vegetariska Matkassar

Det är klart att utvecklingen inom den vegetariska marknaden har potential att påverka hur vi ser på mat. Så vad kan vi förvänta oss för framtidens vegetariska matkassar?

 1. En möjlig trend är att vi kommer att se en ökad efterfrågan på personanpassade vegetariska matkassar. Med teknologiska framsteg kommer företag att kunna erbjuda mer skräddarsydda lösningar baserat på just dina smakpreferenser och behov. Vi kan också förvänta oss att se mer avancerade produkter som labb-odlade proteiner i våra matkassar.
 2. En annan spännande möjlighet är att vi kommer att se mer hållbara förpackningslösningar. Med ökad medvetenhet om plastförorening, kan vi definitivt förvänta oss att se mer innovation inom detta område.

Vad vi än kan förvänta oss, är det tydligt att framtiden för vegetariska matkassar ser ljus ut. Håll dig uppdaterad med oss för att lära dig mer om dessa utvecklingar när de inträffar.

Hur bra är vegetariska matkassar egentligen?

Det har skett en fantastisk utveckling inom vegetarisk kost de senaste åren. Vegetariska matkassar har blivit allt mer populära och med all rätt. Men hur bra är dessa matkassar egentligen? Nedan kommer vi att dyka djupt in i världen av vegetariska matkassar och utforska alla dess aspekter, från näringsvärde till miljöpåverkan och smakupplevelse.

Näringsvärdet: balanserat och näringsrikt

Att välja en vegetarisk kost innebär faktiskt inte längre att du behöver kompromissa med näringsintaget. Faktum är att vegetariska matkassar ofta är utformade med extra åtanke på balansen mellan näringsämnen.

 • Protein: Tack vare ett växande urval av vegetabiliska proteinkällor, som linser, bönor, tofu och tempeh, är proteinintaget mycket bra i vegetariska matkassar.
 • Vitaminer och mineraler: Grönsaker, frukt, fullkorn och nötter ger en riklig mängd vitaminer och mineraler.
 • Fiber: Vegetarisk mat har ofta höga halter fiber, vilket bidrar till en god matsmältning och en mättnad på riktigt.

Enligt en studie publicerad i the American Journal of Clinical Nutrition, kan vegetarisk kost vara rik på näringsämnen och fördelaktig för hälsan på flera sätt.

Ekologi och miljöpåverkan: När grönt verkligen betyder grönt

Ett stort fokus för många företag som erbjuder vegetariska matkassar är miljövänlighet och ekologisk hållbarhet.

 • Dessa företag väljer ofta att jobba med leverantörer som har ekologiska och hållbara jordbruksmetoder.
 • Genom att välja en vegetarisk matkasse stöder du också indirekt en industri som har mindre klimatpåverkan än köttindustrin.
 • Många företag strävar även efter att minimera användningen av onödiga förpackningar, vilket bidrar till mindre avfall.

Smakens evolution: nya vegoprodukter förändrar spelplanen

Med nya, innovativa vegoprodukter som ständigt kommer ut på marknaden, har smaken och variationen av vegetarisk kost utvecklats dramatiskt.

 • Idag finns det vegetariska alternativ till nästan alla typer av kötträtter, från hamburgare, till korv, till och med skaldjur!
 • Dessutom har utvecklingen av växtbaserade mejeriprodukter, som ost, yoghurt och mjölk, gjort det möjligt att njuta av många favoriträtter på ett vegetariskt sätt.

Darför är vegetariska matkassar ett bra val

Utifrån näringsvärde, miljöpåverkan och smakupplevelse, är det klart att vegetariska matkassar är ett utmärkt val för de som vill äta hälsosamt, bidra till en mer hållbar miljöpåverkan och njuta av spännande smaker. Med en ständigt växande marknad för vegetariska produkter, kommer vi bara att se mer innovation och valmöjligheter i framtiden.

Fördelar med vegetarisk kost

Nu är vi ingen kostrådgivare utan endast en tjänst för att jämföra, hitta och handla matkasse men rent spontant finns det flera fördelar med en vegetarisk kost. Det är generellt en ganska nyttig kosthållning och inte att glömma de humana i valet att undvika att äta djur.

Generella fördelar med att välja en vegetarisk matkasse:

 • Snällt mot djuren
 • Mycket bra kosthållning
 • Enkelt och roligt
 • Smaker från hela växtriket

Vanliga frågor

Vilken är den bästa vegetariska matkassen?

Vi har testat alla vegetariska alternativ på den svenska marknaden och enligt oss är Ecoviva Vegetariska den bästa just nu.

Vad menas med vegokasse?

Vegokasse är en förkortning på det som vi på denna sida kallar matkassar med endast vegetariska recept. Inte svårare än så!

Hur många recept finns i varje kasse?

Du kan välja hur många recept du önskar per vecka och även för hur många personer, de vill säga volymen av alla matvaror.

Sammafattning

En vegetarisk matkasse innehåller inte kött och ger dig inspiration till massor av nya recept. Det är vår förklaring till vad egentligen en vegokasse är. Utöver det har vi i denna artikel presenterat och förklarat att vegetariska recept går att kombinera med andra i familjen som tycker om kött.

Fördelarna med vegetarisk kost är som bekant flera men framförallt att det är nyttigt och bra för vår miljö. När vi tar fram en topplista med bästa vegokassarna är det priset och variation vi primärt kollar på.

Vi hoppas att läsningen har varit givande och att det underlättar ditt nästa beslut.

Ikoner i den här artikeln är gjorda av Iconixar och Dreamicons