Vegetarisk matkasse

Det kryllar utav bra, välgjorda och roliga matkassar för vegetarianer på den svenska marknaden. Vegetariska alternativ har vuxit fram hiskeligt snabbt de senaste åren och vi vill påstå att denna kosthållning idag inte innebär några svårigheter alls. För dig intresserad av att göra vardagen smidigare finns bra vegetariska matkassar hos flera svenska leverantörer. På denna sida kommer vi förse dig med vegetariska alternativ till traditionella matkassar.

Vegetarisk matkasse för dig

FörsäkringsbolagTeckna
Linas Vegetariska

Linas Vegetariska

  • Sund och grön vardag
  • Vegetariska rätter
  • Mycket enkelt
Leveransdagar:
Söndag och måndag
Prova på pris:
429 kr SEK (Ordinarie: 629 kr SEK)
Villkor: Priset gäller fyra personer och fyra dagar i veckan.
Beställ hem nu ›
Linas Flexitariankasse

Linas Flexitariankasse

  • Mer grönt mindre kött
  • Inspirerande recept
  • Fågel, fisk och vegetariskt
Leveransdagar:
söndag & måndag
Prova på pris:
429 SEK (Ordinarie: 629 SEK)
Villkor:
Beställ hem nu ›
vegetarisk matkasse vego

Utan kött

Gemensamt, naturligtvis, för samtliga matkassar på denna sida är att de inte innehåller något kött. Däremot förekommer andra animaliska produkter som ägg, mjölk och ost. Vanliga och populära recept i denna typ av kasse innehåller bönor, ris och pasta. Många gånger är det ordentliga grytor och kompletta vegetariska rätter istället för substitut till köttet som t.ex. sojakorv.

Anpassa för familjen

Om det skulle vara så att vissa familjemedlemmar önskar vegetariskt går det bra att beställa en vegetarisk matkasse men sedan komplettera med animaliska komponenter. Detta går också att göra enkelt genom att handla mat online så slipper du åka till affären för att komplettera.

Fördelar med vegetarisk kost

Nu är vi ingen kostrådgivare utan endast en tjänst för att jämföra, hitta och handla matkasse men rent spontant finns det flera fördelar med en vegetarisk kost. Det är generellt en ganska nyttig kosthållning och inte att glömma de humana i valet att undvika att äta djur.

Generella fördelar med att välja en vegetarisk matkasse:

  • Snällt mot djuren
  • Mycket bra kosthållning
  • Enkelt och roligt
  • Smaker från hela växtriket

Vegetarisk matkasse bäst i test

När man ska göra en bedömning om vilken vegetarisk matkasse som är bäst i test handlar det om att bryta ned deras innehåll i flera moment. Det första vi gör är att kolla på priset. Prisfaktorn är mycket viktig och du vill känna att din kasse är prisvärd. Vidare kollar vi även på hur korrelationen mellan antalet måltider och dagar står sig emot just priset.