mars 1, 2022

Vegetarisk matkasse

Det kryllar utav bra, välgjorda och roliga matkassar för vegetarianer på den svenska marknaden. Vegetariska alternativ har vuxit fram hiskeligt snabbt de senaste åren och vi vill påstå att denna kosthållning idag inte innebär några svårigheter alls. För dig intresserad av att göra vardagen smidigare finns bra vegetariska matkassar hos flera svenska leverantörer. På denna sida kommer vi förse dig med vegetariska alternativ till traditionella matkassar.

1. Linas Vegetariska

 • Sund och grön vardag
 • Vegetariska rätter
 • Mycket enkelt

Beställ nu →

Bästa vegetarisk matkasse

 1. Linas Vegetariska

  • Sund och grön vardag
  • Vegetariska rätter
  • Mycket enkelt
  429 kr
  30%
  Priser
  Prova-på-pris: 429 kr
  Ordinarie pris: 629 kr
  Villkor

  Priset gäller fyra personer och fyra dagar i veckan.

  Rabatter
  Rabattkod: NYKUNDMAJ21
  Erbjudande: 30%
  Erbjudande

  30% rabatt på två matkassar Gäller alla leveranser innan 15/03 för nya kunder. Kan ej kombineras med andra erbjudanden eller Linas Julbordskasse.

vegetarisk matkasse vego

Vad innebär en vego matkasse?

Alla vet vi väl vad vegetarisk kost innebär – att du undviker att äta kött. Det innefattar både rött kött, kyckling och andra produkter som kommer direkt från djuren.

Utan kött

Gemensamt, naturligtvis, för samtliga matkassar på denna sida är att de inte innehåller något kött. Däremot förekommer andra animaliska produkter som ägg, mjölk och ost. Vanliga och populära recept i denna typ av kasse innehåller bönor, ris och pasta. Många gånger är det ordentliga grytor och kompletta vegetariska rätter istället för substitut till köttet som t.ex. sojakorv.

Massor av nya recept

Ett klassiskt knep för att få inspiration i sin vegetariska matlagning är att köpa en vegokasse. Kreatörerna och tillverkarna bakom de färdiga kassarna är väldigt kreativa och du kommer att få uppleva massor av nya roliga vegetariska recept.

Vegetariska matkassar – anpassade för familjen

Om det skulle vara så att vissa familjemedlemmar önskar vegetariskt går det bra att beställa en vegetarisk matkasse men sedan komplettera med animaliska komponenter. Detta går också att göra enkelt genom att handla mat online så slipper du åka till affären för att komplettera.

Det är ett upplägg som många familjer ute i Sverige använder. Till en början kan det låta konstigt men många av recepten går faktiskt väldigt bra ihop. Det kan vara en omfattande bön-sallad som jättebra går att komplettera med köttbullar om t.ex. ditt barn så önskar.

Fördelar med vegetarisk kost

Nu är vi ingen kostrådgivare utan endast en tjänst för att jämföra, hitta och handla matkasse men rent spontant finns det flera fördelar med en vegetarisk kost. Det är generellt en ganska nyttig kosthållning och inte att glömma de humana i valet att undvika att äta djur.

Generella fördelar med att välja en vegetarisk matkasse:

 • Snällt mot djuren
 • Mycket bra kosthållning
 • Enkelt och roligt
 • Smaker från hela växtriket

Vegetarisk matkasse bäst i test

När man ska göra en bedömning om vilken vegetarisk matkasse som är bäst i test handlar det om att bryta ned deras innehåll i flera moment. Det första vi gör är att kolla på priset. Prisfaktorn är mycket viktig och du vill känna att din kasse är prisvärd. Vidare kollar vi även på hur korrelationen mellan antalet måltider och dagar står sig emot just priset.

Nedan kommer vi att berätta de faktorer vi använder för att göra en bedömning – för att i nästa steg presentera den bästa vegetariska matkassen.

Pris

Priset är givetvis en stor faktor. Man vill inte överbetala för sin vegetariska matkasse. I jämförelse med andra kassar kan en vegokasse generellt vara lite dyrare – vilket vi tycker är OK att acceptera. Vi kommer alltid att presentera priset i listorna över.

Variation

Variationen vegetariska recept är mycket viktigt. Många väljer just en matkasse för vegokost för att man precis börjat och inte har så många recept på lager. Inspiration och variation är då tricket.

Vanliga frågor

Vilken är den bästa vegetariska matkassen?

Vi har testat alla vegetariska alternativ på den svenska marknaden och enligt oss är Ecoviva Vegetariska den bästa just nu.

Vad menas med vegokasse?

Vegokasse är en förkortning på det som vi på denna sida kallar matkassar med endast vegetariska recept. Inte svårare än så!

Hur många recept finns i varje kasse?

Du kan välja hur många recept du önskar per vecka och även för hur många personer, de vill säga volymen av alla matvaror.

Sammafattning

En vegetarisk matkasse innehåller inte kött och ger dig inspiration till massor av nya recept. Det är vår förklaring till vad egentligen en vegokasse är. Utöver det har vi i denna artikel presenterat och förklarat att vegetariska recept går att kombinera med andra i familjen som tycker om kött.

Fördelarna med vegetarisk kost är som bekant flera men framförallt att det är nyttigt och bra för vår miljö. När vi tar fram en topplista med bästa vegokassarna är det priset och variation vi primärt kollar på.

Vi hoppas att läsningen har varit givande och att det underlättar ditt nästa beslut.