maj 27, 2023

LCHF Matkasse

LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat. Vilket betyder att du äter en speciell kost som innefattar lågt antal kolhydrater och istället stora mängder fett. Det har bland annat visat sig vara mycket effektivt för att gå ned i vikt. Hos oss kan du nu jämföra olika matkassar anpassade för LCHF-kosten med leverans direkt hem till dörren.

1. Träningsmat – LCHF matlådor

 • Roterande veckomeny
 • Energirik och nyttig mat
 • Färdiga matlådor

Beställ nu →

Välj din LCHF-matkasse

 1. Träningsmat – LCHF matlådor

  • Roterande veckomeny
  • Energirik och nyttig mat
  • Färdiga matlådor
  503 kr/vecka
  10% rabatt
  Priser
  Prova-på-pris: 503 kr/vecka
  Ordinarie pris: 559 kr/vecka
  Villkor

  Priset gäller 10 matlådor/vecka och vid en prenumeration utan bindningstid. Vill du endast göra en engångsbeställning kostar det 100 kr extra.

  Rabatter
  Rabattkod: Strong2023
  Erbjudande: 10% rabatt
  Erbjudande

  Få 10% rabatt på första 2 veckorna av din prenumeration till ett värde på upp till 500kr

 2. Mat & Ro LCHF-kasse

  • LCHF-recept
  • Bra priser
  • Riktigt god mat
  889 kr/vecka
  Ingen rabatt
  Priser
  Prova-på-pris: 889 kr/vecka
  Ordinarie pris: 889 kr/vecka
  Villkor

  Rabatter
  Rabattkod: Ingen rabatt
  Erbjudande: Ingen rabatt
  Erbjudande

 3. Linas Lättlagade

  • Lättlagad
  • Smidiga recept
  • Nya smaker
  510 kr
  30%
  Priser
  Prova-på-pris: 510 kr
  Ordinarie pris: 729 kr
  Villkor

  Priset gäller en kasse med tre middagar för fyra personer. Du hittar fler alternativ av samma kasse på Linas hemsida.

  Rabatter
  Rabattkod: NYKUNDMAJ21
  Erbjudande: 30%
  Erbjudande

  30% rabatt på två matkassar Gäller alla leveranser innan 15/03 för nya kunder. Kan ej kombineras med andra erbjudanden eller Linas Julbordskasse.

LCHF matkasse

Matkasse för LCHF diet

Det är idag vanligt att man har speciella dieter eller krav på sin mat. Det kan vara för att tappa vikt eller helt enkelt av olika hälsoskäl. Vi har därför gjort en djupdykning i alla bolag som levererar en matkasse för dig som går på LCHF-diet eller funderar på att börja. Alternativen är många och vi har därför skapat en lista som du enkelt kan jämföra i och på så sätt spara både tid och energi. Det handlar om rabattkoder, priser, fördelar och leveransområden.

En LCHF matkasse är ofta smart planerad och gör att du enkelt kan följa din diet utan att behöva vara orolig för de olika intagen. För många är denna typ av kasse även optimal ur perspektivet för att få ny inspiration och nya recept. En matkasse som kommer varje vecka kommer ofta fylld med nya recept som du kanske inte provat till just din LCHF-diet tidigare. LCHF är känt för att vara lite av en lyx-diet, vilket vi kan vara beredda att hålla med om.

Info om LCHF matkassar
Antal LCHF-matkassar3
Ungefärligt pris per måltid100 kr
Billigaste prova på pris510 kr

Jämför LCHF Matkasse med Handlamatkasse

Det är viktigt att du jämför priserna på matkassen och även kollar kvalitén på maten så att du får det bästa för dina pengar. Vanligtvis så kan dom billigare matkassarna innehålla varor med lite sämre kvalité eller som är nära till utgångsdatumet. Ja, du förstår. Det är inte helt enkelt. Vi har därför tagit hänsyn till flera olika aspekter som kan tänkas vara avgörande vid en jämförelse.

Jämför LCHF matkasse med Handlamatkasse.se

Pris

Vi har givetvis kollat på priset. Det är inte alltid helt enkelt då många företag har kortare erbjudanden som över tid övergår till ett vanligt pris. Ofta kallat ”prova på pris”.

I listan över kommer vi därför alltid att presentera både ordinarie och rabatterat pris så att du enkelt kan förstå vad som betalas nu och vad du kan tänkas betala i framtiden.

Kolhydrater per portion

Efter som en LCHF-diet innebär lågt antal kolhydrater och hög mängd fett kommer vi även kolla på vad respektive kasse erbjuder i dessa mått.

Ett exempel är Mat & Ro som har i mellan 5 till 10 gram kolhydrater per 100 gram. Hitta alla exakta mått i listan över.

Innehåll

Även fast det i grund och botten är ett LCHF-innehåll i de matkassar som följer LCHF-dieten kan rätterna och varorna faktiskt skilja sig åt. Passa på att jämföra de olika recept som erbjuds innan du gör ditt första köp.

Alla alternativ

Utbudet av matkassar för LCHF-diet har varierat de senaste åren, precis som själva dieten själv. Idag finns det ändå en handfull olika alternativ som de besökare vi frågar verkar vara nöjda med. Om man ska spå framtiden kommer det nog också bara att öka. Nedan kommer vi presentera lite alternativ på olika aktörer som har valt börja med LCHF matkasse.

LCHF matkasse Coop

Coop erbjuder en ”hälsokasse” i samarbete med Wellobe. Den funkar mycket bra och är indirekt anpassar för LCHF-diet. Det är ingenting man direkt går ut och säger man när vi kollar på näringsvärden och andra viktiga segment.

LCHF matkasse ICA

Det är många av våra besökare som efterfrågar en nyttigare kasse frågar efter ICA. Tyvärr finns det däremot ingen LCHF matkasse från ICA just nu. De har istället valt att fokusera på familjer, barn och inspiration. Vi hoppas såklart både för er och vår skulle att det kommer i framtiden.

LCHF matkasse City Gross

City Gross har ett enormt samarbete tillsammans med viktväktarna. Det har lett till att de idag är en av de bästa aktörerna när det kommer till nyttiga och LCHF matkassar.

Så väljer du rätt LCHF-matkasse

LCHF fortsätter att växa och är idag en mycket uppskattad och fast metod för mångas kosthållning. Utbudet ökar hela tiden idag finns det över 10 olika matkassar som erbjuder en inriktning för LCHF.

Vi vet hur svårt det är att hitta i det stora urvalet av LCHF-matkassar – därför har vi samlat all tänkbar information i den här guiden. Det vi gör är att noggrant studera och granska LCHF-matkassar. Hur bra är ingredienserna? Hur bra är recepten? Hur varierande är recepten? Finns det något bra erbjudande för nya kunder?

Bästa LCHF-matkasse

 1. Träningsmat – Roterande veckomeny i färdiga matlådor
 2. Mat & Ro – Bra priser och riktigt god mat
 3. Linas lättlagade – Lättlagade, smidiga recept med nya smaker

Att hitta den bästa är inte alltid helt enkelt och det kräver att du förstår exakt vad du är ute efter. Vi kommer delvis att säga vår åsikt men en kasse som inte heller passar dig behov kommer inte att upplevas som den bästa. Nedan kommer vi att presentera våra bästa tips på vad som kan tänkas vara viktigt, och sedan även presentera den som enligt oss är bäst.

Variation

Det sista man vill är att inte ha variation i recepten. LCHF är en relativt strikt kost och det kanske inte alltid är roligt att ha samma recept i en vardag som annars behöver vara ganska kontrollerad. Om du t.ex. är ute efter viktnedgång är variation mycket viktigt.

Dessutom är det inte så kul att äta samma sak hela tiden! Se till att matkassen i fråga har mycket variation på sina recept. Vi rekommenderar i alla fall aldrig en kasse som har samma recept mer än en gång i månaden. Visst kan man äta samma sak flera gånger i månaden, men inte när man beställer matkasse! Då vill man ha det lilla extra, där de räknat ihop kalorierna, kolhydraterna och vägt ingredienserna.

Anpassning

Detta knyts ihop lite med variationspunkten – att ha tillgång till att anpassa matkassarna! Går det att byta ut recept? Eller kanske skriva in dina allergier? Det är otroligt viktigt att kunna anpassa matkassen, du betalar trots allt en ganska dyr peng för att få exakt det du vill ha.

Det är också ett stort plus om matkassen tillåter dig att hoppa över en vecka, eller ändra leveransfrekvensen. En LCHF-matkasse ska vara flexibel utefter dig, inte tvärt om. Att gå på diet är tufft som det är med alla ramar i vardagen, skapa inte en till.

Pris per middag

Priset per middag kan också vara avgörande. Det är farligt att bara kolla på det totala priset då antalet middagar kan variera mellan 2 till 6 per kasse. Vi delar därför priset i antalet middagar och får ett bättre snitt.

Titta också på hur mycket priset per middag är för ditt antal personer. En del matkassar är dyrare för exempelvis singel- och sambohushåll, medan de är otroligt billiga för större familjer.

Ursprung av ingredienserna

Var kommer ingredienserna ifrån egentligen? Är de ekologiska och från frigående djur? Det är otroligt viktigt att veta var ingredienserna kommer ifrån, och faktiskt värdera det. Det finns några kassar som fokuserar på detta lite extra, och till exempel enbart kör på svenska matvaror. Ett stort plus både från ett miljöperspektiv men också med smaken i åtanke!

Extra tjänster?

Det finns några matkassar som erbjuder matlagningskurser, forum eller andra resurser för att göra dig som kund så engagerad som möjligt i matlagningen. Låter detta som något för dig? Spana in alternativen och se vilka som erbjuder vad.

Har de utformat den ordentligt?

Bara för att leverantören erbjuder ett LCHF-alternativ betyder det inte att det är optimalt. Se till att kassen är utformad med hjälp av en dietist! Då kan du vara säker på att det faktiskt är bra mat du får i dig, och att recepten är optimala.

Titta också på om företaget erbjuder tips eller information gällande just deras LCHF-kasse. Det kommer ge dig en extra knuff i rätt riktning!

Ett axplock av recept från LCHF matkassar

För dig som är osäker om en LCHF matkasse ens är något för dig har vi testat recepten åt dig. Här är några av de recept vi testat;

Så börjar du med LCHF matkasse

Det är faktiskt lättare än man kan tro att börja med LCHF matkasse. Det är inte svårare än att beställa hem en kasse och testa helt enkelt! För dig som fortfarande är lite kluven är här en kort steg-för-steg guide till hur du går till väga;

 1. Välj LCHF matkasse – Detta är kanske det svåraste steget. Här får du bara ta din tid och jämföra alla olika alternativ. Väga deras för och nackdelar mot varandra, och sedan göra ditt val därefter.
 2. Välj vilka dagar du ska få leverans – En del leverantörer låter dig välja bland olika dagar du ska få leveransen. Välj den eller de dagar som passar dig bäst.
 3. Välj bland recepten, eller välj bort – De flesta leverantörer idag låter dig skräddarsy lite i recepten. På så sätt kan du få de måltider du verkligen vill ha istället för sådant som bara går ner.
 4. Vänta – Det jobbigaste steget förstås. Nu är det bara att vänta på att leveransen kommer!

Vanliga frågor

Hur många kalorier i snitt innehåller varje måltid?

I en LCHF matkasse innehåller varje måltid i snitt 500 kalorier. Det varierar givetvis mellan aktör, men använd det som en riktlinje.

Det viktigaste måttet som också definierar LCHF är max 5 gram kolhydrater per 100 gram mat.

Finns det många LCHF-matkassar?

Nej! I skrivande stund finns det endast en aktör som heter ”Mat & Ro LCHF”.

Erbjuder ingen av de stora aktörerna en kasse?

Nej! Varken Coop, ICA eller City Gross erbjuder matkassar för LCHF.

En ikon i den här artikeln är gjord av iconixar