Bästa matkassen

Vi jobbar dagligen med att uppdatera vår sida och förse dig med den bästa matkassen 2021. Det är däremot en mycket svår och tidskrävande uppgift. Precis som baken finns har vi alla olika smak och en kasse som passar dig behöver inte vara den bästa för någon annan. Vi försöker därför presentera olika priser och villkor som skiljer de olika åt, så att du själv kan välja bästa matkassen för dig.

Och med det i åtanke behöver du fundera ut vad som är viktigt för dig. Är det t.ex. en bred variation eller lågt pris som kommer vara avgörande? Med vår erfarenhet och vad andra besökare har nämnt är det viktigt att se långsiktigt på en matkasse. På så sätt blir det bästa möjliga utfall och du behöver inte säga upp den efter ett par veckor på grund av besvikelsen.

Bästa matkassen 2021

 1. HelloFresh Klassiskt
  • Skräddarsy
  • Ingen bindningstid
  • Lättlagat
  32 kr/måltid 46 kr/måltid
  Spara 925 kr
  HELLOAFF565
  Priser
  Prova-på-pris: 32 kr/måltid
  Ordinarie pris: 46 kr/måltid
  Villkor

  Rabatter
  Rabattkod: HELLOAFF565
  Erbjudande: Spara 925 kr
  Erbjudande

  Spara upp till 925 kr på dina fyra första kassar! 30% rabatt på de 2 första matkassarna + 20% rabatt på den 3:e och 4:e matkasse Erbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra rabatter eller erbjudanden.

 2. Linas Barnkasse
  • Smaker för barn
  • Lättlagad och smidig
  • Laktosfri eller utan gluten
  479 679
  Priser
  Prova-på-pris: 479
  Ordinarie pris: 679
  Villkor

  Rabatter
  Rabattkod:
  Erbjudande:
  Erbjudande

 3. Middagsfrid Flexiteriankasse
  • Inget rött kött
  • Stor variation
  • Hälsosamt och klimatsmart
  445 kr 595 kr
  150 kr
  Priser
  Prova-på-pris: 445 kr
  Ordinarie pris: 595 kr
  Villkor

  Rabatter
  Rabattkod:
  Erbjudande: 150 kr
  Erbjudande

  Upp till 300 kr rabatt på första matkassen! Gäller nya kunder.

bästa matkassen 2021

Definition bästa matkasse

Vad som avgör vilka matkassar som är bäst i test beror på en rad olika faktorer. Vi har gjort en noggrann undersökning och inte tummat på några som helst detaljer. Undersökningen genomförs regelbundet varje månad och uppdateras i samma takt. De vill säga den bästa matkassen under mars månad behöver inte vara samma i april.

För att ge dig en bra inblick i vår undersökning kommer vi nedan att definiera hur processen går till och vilka faktorer vi kollar på. På så sätt kan du förstå hur passa bra undersökning passar dig.

Färskhet

Färskhet är ett ofta underskattat mått som inte tag i de allra flesta jämförelser. Vi väger däremot färskhet och kvaliteten på produkterna du får hemskickade som väldigt viktigt. En krukväxt får t.ex. inte vara vissen vid leverans. Framförallt får köttvaror inte ha börjat lukta konstigt, vilket direkt gör att många inte vill äta det.

Recept

Recepten i en matkasse är grunden för vår bedömning. Dels handlar det i stor grad om variation men även hur gott det smakar och hur komplicerat det är.

Lite beroende på vad din anledning till varför du önskar en matkasse går det att prioritera olika mellan variation, smak och komplixitet.

Pris

Likt många andra faktorer är priset en viktig faktor när det gäller att hitta bäst matkasse. Det är inte alltid billigast som är bäst men det måste vara en korrelation mellan vad man får och vilket pris som erbjuds. I vår topplista och jämförelse kommer vi delvis presentera pris men även pris per måltid.

Fördelar med att välja bästa direkt

Fördelarna med att välja den bästa matkassen direkt utan att göra någon egen undersökning är många. Vi hoppas att du kan lite på våra tester, som vi noga genomfört över flera månader. Varje dag tar vi emot ny information från matkasse-leverantörerna om nytt innehåll, nya tankar och nya strategier. Allt för att vi ska ha rätt underlag och ge dig den bästa matkassen direkt utan några som helst krångel.

Så väljer du den bästa

Vi på handlamatkass.se finns här för dig – så att du enkelt kan välja den rätta och bästa matkassen. I denna sektion kommer vi förklara hur du steg för steg går tillväga från besök till färdig mat.

1. Läs på

Börja med att läsa på. På denna sida har vi en tydlig sektion om vad som definierar bra egenskaper i en matkasse. Med den informationen kommer ditt val att bli betydligt mycket enklare.

2. Jämför

Även fast vi tydligt har valt att presentera de matkassar som är bäst i test kan du välja att göra en egen jämförelse mellan de bästa alternativen.

Vi kommer att lyfta fram egenskapar som t.ex. leveransdagar, innehåll och andra viktiga kommentarer.

3. Välj och gå vidare

För att sätta kronan till verket behöver du klicka dig vidare till respektive matkasse eller affärs hemsida. Där kan du genomföra beställningen och din leverans kommer redan vi nästa tillfälle eller inom ett par dagar.

4. Njut

Passa nu på och njut av din nya bästa matkasse! Livet kan känns enklare, mindre stressigt och framförallt får du njuta av mycket god mat.

Vanliga frågor

Hur avgörs den bästa matkassen?

I vår bedömning använder vi faktorer som färskhet, pris och recept. Vi värderar de ungefär lika.

Vilka aktörer finns det i Sverige?

De allra bästa matkassarna i Sverige är Middagsfrid, HelloFresh, Linas Matkasse, Matkomfort, Simple Feast och Marley Spoon.

Vilken är den bästa för en barnfamilj?

Linas Matkasse har en barnvänlig kasse som passar mycket bra för barnfamiljer.

andel livsmedelsförsäljning på nätet
Figur 1.1 – Andel matförsäljning i Sverige 2012-2018.

Framtid med bättre matkassar

Idag, 2021, har de allra bästa matkassarna precis börjat komma med nya funktioner som prenumeranter älskar. Det är i sig ett stort steg men på det stora hela står handel med livsmedelsvaror över nätet fortfarande för en väldigt liten del (se figur 1.1 ovan).

Vi spår med den faktan och statistiken att både utbudet och marknaden kommer att öka drastiskt de kommande åren. Det kommer både växa i form av antalet aktörer men även de funktioner och olika typer av kassar som erbjuds. T.ex. har HelloFresh nyligen lanserat möjlighet att pausa och enkelt via en app reglera vad och när du vill ha din mat.