Skrivet av:
Åke Sandberg

Åke är ansvarig för innehåll och köpguider på Handlamatkasse.se. Han är tidigare kock och numera entusiast i allt från matkassar till köksutrustning.

Stekpanna – Komplett guide till bästa stekpannan 2023

En stekpanna är något som alla använder i vardagen för att tillaga mat. Trots detta så använder många en mycket dålig stekpanna och missar en bättre tillagning. Vi tar fram den bästa stekpannan och hjälper dig med vad du ska ha i åtanke!

Vilken stekpanna är bäst i test?

Vi anser att Scanpan CTX Ceramic Titanium är stekpannan som är bäst i test 2023. Den är först och främst av hög kvalitet och är gjord utav rostfritt stål. Maten tillagas genom en jämn temperatur över hela stekpannan och på grund av non-stick funktionen fastnar inget.

Nedan kommer en lista över de bästa stekpannorna från vårat test:

 • Scanpan CTX Ceramic Titanium – Bäst i test
 • ONYX Cookware Hybrid Non Stick – Bästa populära valet
 • Fiskars All Steel – Bästa kvaliteten
 • Tefal Jamie Oliver SS – Bästa priset
 • Gastrotools Emaljerad stekpanna – Bästa premium stekpannan

Scanlan CTX Ceramic Titanium –

Bäst i test

 • Jämn värme
 • Yta som motverkar att mat fastnar
 • Rostfritt stål
 • Ingen nackdel

Stekpannan som vi anser är bäst i test och är ett mycket populärt val. Den är tillverkad av rostfritt stål och det finns även en yta längst ut som ser till att maten inte bränner fast. Detta gör att tillagningen går mycket smidigt och effektivt till.

Den fördelar även värmen över hela stekpannan bra så att du får en jämn temperatur på det du steker. En annan fördel är att den har fått oerhört bra omdömen av både experter och kunder.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


ONYX Cookware Hybrid Non Stick –

 • Unik teknik med tre lager
 • Non-stick yta
 • Mycket populär

En stekpannan som har blivit oerhört populär på senaste är ONYX Cookware Hybrid Non-Stick. Anledningen är självklar anser vi efter att testat stekpannan. Maten blir perfekt tillagad genom en jämn värme och inget fastnar på grund av non-stick tekniken som används.

Stekpannan består av 3 olika skikt och det första är av rostfritt stål, det andra av aluminium och det sista är non-stick skiktet. Non-stick skiktet gör det även mycket enkelt att diska stekpannan då smuts inte heller fastnar riktigt.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Fiskars All Steel –

 • Rostfritt stål
 • Ingen mat fastnar
 • Jämn tempratur

Fiskars All Steel är en komplett stekpanna gjord utav rostfritt stål som tillagar maten med en jämn temperatur och utan att den fastnar i stekpannan.

Efter vårt test är det mest en sak vi reagerade på och det är det långa handtaget som stekpannan har. Å ena sidan så kan detta ta upp plats och vara klumpigt, men passar bra för dig med större händer.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Tefal Jamie Oliver SS –

Är du prismedveten och letar efter en riktigt billig men samtidigt konkurrenskraftigt stekpanna passar Tefal Jamie Oliver bra. Den har lågt pris samtidigt som kvaliteten prioriteras och det märks.

Non-stick beläggningen fungerar nämligen minst lika bra som de dyrare modellerna och märkena. Temperaturen fördelas också jämnt utöver hela stekpannan och du kan diska den i diskmaskinen.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Gastrotools Emaljerad stekpanna –

Bäst i test

 • Gjutjärn
 • Olje-absorberande yta med non-stick
 • Premium val

En premium stekpanna som ser till att du alltid har en jämn värme och att maten aldrig fastnar i stekpannan. Detta på grund av den unika tekniken med 3 lager TOMATEC-emalj. Ytan absorbera nämligen olja på grund av detta och då skapas en riktigt bra non-stick funktion.

Vi blev mycket imponerade av denna stekpannan i gjutjärn vilket vi egentligen inte föredrar på grund av vikten. Men dess förmåga att hålla en jämn och hög värme var oerhört bra.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.

Hur hittade vi den bästa stekpannan?

Nedan har vi samlat aspekterna vi hade med i vår jämförelse för att hitta den bästa stekpannan:

Storlek

Hur stor stekpannan är kan vara en viktigt faktor. Är ni en stor familj så krävs det nämligen en större stekpannan om ni inte ska behöva steka i omgångar. Samtidigt är det onödigt med en alltför stor stekpanna om du endast tillagar mat för en person.

Material

Beroende på om stekpannan är gjord av teflon, rostfritt stål eller gjutjärn så har den olika egenskaper och passar olika bra till olika personer. De kräver även olika mycket underhåll och kan skadas av särskilda produkter.

Omdömen och tester

Hur stekpannan har presterat enligt tidigare kunder och experter väger vi även in. Även om vi själva testat stekpannan är det viktigt att få olika perspektiv beroende på vad som tillagats och hur.

Funktionalitet

Hur bra den fungerar för att tillaga mat är den största faktorn vi kollar på. Här är det extremt viktigt med en jämn temperatur över hela stekpannan. Men även att den har en bra non-stick beläggning så att maten inte fastnar.

Priset

Det är onödigt att betala för mycket för stekpannan och därför så är även priset viktigt. Vi kollar dock inte endast på vad priset ligger på utan mer i förhållande till kvalitet och funktion.