Skrivet av:
Åke Sandberg

Åke är ansvarig för innehåll och köpguider på Handlamatkasse.se. Han är tidigare kock och numera entusiast i allt från matkassar till köksutrustning.

Ismaskin – bäst i test enligt oss

Vi på handlamatkasse.se har jämför och testat olika ismaskiner för att ta reda på vilken ismaskin som är bäst i test. En ismaskin är en bra investering för dig som förbrukar mycket is, då det kan blir dyrt att annars köpa det på påse. Med så många ismaskiner på marknaden kan det dock bli svårt att hitta den som är mest prisvärd. Som tur är så har vi testat de olika ismaskinerna och genom vårt test hittar du det bästa valet för dig.

Vilken ismaskin är bäst i test?

Wilfa ICE-12S ismaskin är bäst i test 2023 då den har ett lågt pris och tillverkar mycket is snabbt. Den tillverkar nämligen 70 isbitar per timme vilket är mer än de flesta andra konkurrenterna. Men samtidigt håller de även priset nere och erbjuder 5 års garanti.

Lista över de bästa ismaskinerna:

  • Wilfa ICE-12S – ismaskin bäst i test
  • Emerio IM-111502 – modern och lättanvänd
  • Champion CHIM210 – billig, bra kapacitet
  • Caso CS3301 Icemaster PRO – bra kvalite, tillverkar is snabbt

Nedan kan du läsa noggrannare om de olika ismaskinerna. Vi tar reda på för och nackdelar samt viktig information:


Wilfa ICE-12S –

Wilfa ICE-12S är en ismaskin från ett norskt företag som är kända för sina köksredskap. Det är en mycket populär ismaskin och mycket av det beror på att den tillverkar hela 70 isbitar/timme. Beroende på vad du ska använda isbitarna till så finns det även två olika storlekar att välja mellan.

Fördelar:

70 isbitar per timme

Bra pris

Olika storlekar

Produktinformation:

Pris: Ca 1680 kr

Isbitar/timme: 70 st

Garanti: 5 år

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Emerio IM-111502 –

Emerio IM är en snabb och smidig ismaskin som kan producera 12 kg is per dygn och det finns tre olika storlekar att välja mellan. Nackdelen är dock att den är dyrare än de andra alternativen. Därför passar den endast dig som förbrukar mycket is och har nytta av en ismaskin i toppklass.

Fördelar:
Effektiv
Modern

Nackdelar:
Dyr

Produktinformation:
Pris: Ca 2500 kr
Kapacitet: 12 kg is per dygn

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Champion CHIM210 –

För dig som vill ha ett billigare alternativ är Champion CHIM210 ett bra val. Den är något billigare än de flesta konkurrenterna samtidigt som kapaciteten är tillräcklig för de flesta. Den producerar runt 12 kg is per dygn men behållaren behövs tömmas redan vi 600 g is. Vill du ha större mängder is behöver du alltså aktivt tömma behållaren hela tiden vilket tar tid.

Fördelar:
Billig
Bra kapacitet

Nackdelar:
Behövs tömmas efter 600 g is

Produktinformation:
Pris: Ca 1500 kr
Kapacitet: Ca 12 kg/dygn

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Caso CS3301 Icemaster PRO –

CASO Icemaster PRO är en modern och stilren ismaskin gjord av rostfritt stål. Den producerar is snabbt och kan tillverka runt 12 kg per dygn vilket många av de andra ismaskinerna också kan. Fördelen med just denna ismaskinen är dock att det går mycket snabbt att få ut is. Därför passar den bra till dig som arrangerar evenemang och liknande. Skulle isen ta slut går det då snabbt att fylla på igen.

Samtidigt är företaget, CASO som ligger bakom produkten känd för att ha produkter av hög kvalite. Du kan därför förvänta dig att denna ismaskin ska hålla i många år framöver.

Fördelar:
Tillverkar is snabbt
Bra kvalitet

Nackdelar:
Något dyr

Produktinformation:
Pris: Ca 1770 kr
Kapacitet: Ca 12 kg per dygn

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.

Hur hittar man den bästa ismaskinen?

Det finns som sagt många olika ismaskiner att välja mellan i olika prisklasser. Så hur väljer man den som passar bäst för sina egna behov? Du behöver jämföra olika alternativ utifrån olika aspekter och nedan tar vi fram det viktigaste att tänka på:

  • Kapacitet – Hur mycket is maskinen kan producera per timme eller dygn.
  • Pris – Att spendera alldeles för mycket på en ismaskin är onödigt och utifrån vårt test har vi säkerställ att dyrast inte är bäst.
  • Garanti och kvalitet – Se till att du köper en ismaskin från ett märke som är kända för hög kvalitet. Annars är det viktigt att du kollar på garantin och ser att det iallafall har några års garanti.