Skrivet av:
Åke Sandberg

Åke är ansvarig för innehåll och köpguider på Handlamatkasse.se. Han är tidigare kock och numera entusiast i allt från matkassar till köksutrustning.

Gasolgrill – Vi har hittat bästa gasolgrillen 2023

Gasolgrillar har ökat i popularitet de senaste åren och används nu i stor utsträckning för grillning. Samtidigt finns det otroligt många olika märken och modeller av gasolgrillar. Detta gör att det kan vara svårt att hitta den som passar dina behov bäst.

Vi har därför testat de mest populära och omtalade gasolgrillarna för att ta fram den bästa. Under testet tar vi fram vad vi gillar med produkten så att du kan hitta den som uppfyller dina behov. Läs hela vårt test nedan och ta reda på vilken gasolgrill du bör skaffa!

Vilken är den bästa gasolgrillen?

Den bästa gasolgrillen 2023 anser vi vara Napoleon PRO285-X gasolgrill. Den är enkel att ta med sig oavsett vart du ska, har ett bra pris och snabb och smidig tillagning.

Lista över de bästa gasolgrillarna

 • Napoleon PRO285-X – bäst i test
 • Bluegaz Z-1 – bäst för hemmagrillning
 • Weber Spirit II E-310 GBS – bästa kvaliten
 • Weber Q 1200 – Bästa bärbara grillen

Nedan går vi noggrannare in på de 5 bästa gasolgrillarna utifrån testet från oss på handlamatkasse.se.


Napoleon PRO285-X –

Bäst i test

 • Smidig och enkel att ta med sig
 • Hög kvalitet
 • Inbyggd termometer
 • Något låg högsta temperatur

En bärbar gasolgrill som du enkelt kan flytta med dig oavsett vart du ska. Samtidigt är den stabil och robust men väger förvånansvärt lite. Den kan fällas ihop enkelt och passar därför dig som vill ta med dig grillen på utflykter.

Gallret är gjort av gjutjärn och har en stor yta som passar även större sällskap. Tillagningen går snabbt och grillen är enkel att tända då den har två brännare med klick tändare. Det går snabbt att komma upp i önskad temperatur men det klarar inte av hur höga temperaturer som helst. För vanlig grillning räcker dock temperaturen mycket väl.

Produktinformation:
Antal brännare: 2 st
Grillyta: 54 x 37 cm
Vikt: 19,5 kg
Tändning: sticktändning

 

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Bluegaz Z-1 –

Bästa gasolgrillen för hemma grillning

En fullutrustad grill med en stilren och modern design med lock av rostfritt stål. Den har fyra stycken brännare som tänds med elektronisk tändning och har 12 kW tillsammans. Detta gör att du snabbt kommer upp i önskad temperatur och den behåller även en jämn temperatur bra.

Grillytan är 63 x 49 cm vilket är en mycket stor grillyta som gör att du får plats med att grilla för ett större sällskap. Gallret är gjort av rostfritt stål och ger en fin grillyta.

Fördelar:
Stor grillyta
Stilren design
Bra kvalite som håller länge

Nackdelar:
Ingen inbyggd termometer

Produktinformation:
Antal brännare: 4 st
Grillyta: 63 x 49 cm
Vikt: 58 kg
Tändning: Elektronisk

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Weber Spirit II E-210 GBS –

Gasolgrillen med bästa kvaliten

Weber Spirit II E-210 GBS är ett mycket bra val för dig som vill ha en gasolgrill av hög kvalite. Den är nämligen från Weber som har en garanti på 25 år och därmed kommer den hålla i många år framöver.

Uppvärmningen går snabbt då den har tre brännare med Infinity tändning. Gallret har en grillyta på 60 x 46 cm och är gjort av gjutjärn. Det är enkelt att rengöra och lämnar kvar ett fint grillmönster på köttet.

När du grillat kvar finns det en värmehylla där du kan ha maten tills det är redo för servering. Det ingår även en inbyggd termometer så att du kan hålla koll på värmen.
Fördelar:
Enkel att använda
Stor grillyta
25 års garanti

Nackdelar
Inga nackdelar

Produktinformation:
Antal brännare: 3 st
Grillyta: 60 x 46 cm
Vikt: Ca 57 kg
Tändning: Infinity tändning

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Weber Q 1200 –

Weber Q 1200 är en liten gasolgrill med en brännare som fortfarande tillagar maten förvånansvärt bra. Perfekt för att ta med när du ska ut på en utflykt eller bara för att ha på terrassen. Speciellt om du har mindre utrymme då den är extremt liten.

Den har fortfarande en grillyta på 43 x 32 cm vilket räcker för en normalstor familj på runt 4 personer. Det ingår både ett galler av gjutjärn för vanlig grillning men samtidigt en långpanna. På grund av detta kan du använda grillen till att både grilla vanligt och till långsammare tillagning för speciella maträtter.

I övrigt så är tändningen elektronisk, det ingår en inbyggd termometer, sidobord och värmereglering. Till sist är det även värt att nämna att den är från Weber och har därför en mycket hög kvalite.

Fördelar:
Liten och smidig
Både vanligt galler och långpanna
Bra kvalite

Nackdelar:
Liten grillyta

Produktinformation:
Antal brännare: 1 st
Grillyta: 43 x 32 cm
Tändning: Elektronisk
Vikt: 14 kg

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.

Hur hittar man den bästa gasolgrillen?

Det kan vara riktigt svårt att hitta en gasolgrill som uppfyller kriterierna man har. För att underlätta har vi sammanställt en lista med aspekter att ha med i åtanke när du jämför olika alternativ.

 • Grillyta – Beroende på hur många du brukar grilla till så kommer du behöva olika stor grillyta.
 • Pris – Hur ofta grillar du och hur mycket kan du tänka dig spendera på en grill.
 • Kvalite – Köp en grill från ett välkänt varumärke som har en bra kvalite. Köper du till exempel en Weber grill har de 25 års garanti, vilket säkerställer att du får bra kvalite.
 • Tillagningen – Olika gasolgrillar är olika bra på att tillaga olika saker.
 • Temperatur – Att en grill kan komma upp i temperatur snabbt är en fördel då det sparar tid åt dig. Det kan även vara bra med en hög max temperatur.