Skrivet av:
Åke Sandberg

Åke är ansvarig för innehåll och köpguider på Handlamatkasse.se. Han är tidigare kock och numera entusiast i allt från matkassar till köksutrustning.

Airfryer – bäst i test enligt oss

Det kan vara riktigt klurigt att hitta den bästa airfryern på grund av det stora utbudet på marknaden. Med dessa praktiska köksapparater kan du tillaga din mat hälsosammare och smidigare än innan. Men vad ska man tänka på när man jämför olika airfryers och hur hittar men den bästa?

Vilken är den bästa airfyern 2023?

Den bästa airfryen 2023 anser vi vara Cosori Premium Airfryer. Den har till att börja med en mycket snygg design men är även mycket lättanvänd. Samtidigt så rymmer den hela 5,5 liter, vilket är tillräckligt för de allra flesta familjerna.

Lista över de bästa airfryers:

 • Cosori Premium Airfryer – Bäst i test
 • Philips HD9870 – Bäst premium airfryer
 • Philips 9650 – Bäst funktioner
 • Onyx Cookware – Bäst pris
 • Ninja AF300EU – Bäst kapacitet

Cosori Premium Airfryer –

 • Populärt val
 • 11 st matlagningsprogram
 • Lättanvänd och effektiv
 • Kapaciteten räcker ej för större sällskap

Cosori Premium Airfryer är en mycket omtyckt airfryer som passar utmärkt till en normalstor familj på 3-5 personer. Den rymmer 5,5 liter och tillagar mycket snabbt men även enkelt. Det ingår även 11 stycken olika tillagningsprogram beroende på vad du ska tillaga.

Priset anser vi vara rimligt och ligga någonstans mitt emellan det normala priset för en airfryer.

Vi på handlamatkasse.se gillade funktionerna som att den håller maten varm även efteråt, tål maskindisk och är mycket lättanvänd.

Produktinformation:

 • Kapacitet: 5,5 liter (2,2 kg mat)
 • Vikt: 5,6 kg
 • Inställningar: 11 stycken

 

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Philips HD9870 – XXL Airfryer –

 • Kapaciteten räcker ej för större sällskap
 • Stilren design
 • Håller värmen på maten

En airfryer med en snygg och stilren design och en korg som rymmer hela 7,3 liter. Den är alltså mycket stor och passar därför en större familj eller dig som brukar laga till ett större sällskap.

Tekniken är den senaste och detta möjliggör att du endast behöver 10 % så mycket fett som vanligtvis när du tillagar. Trots detta blir maten perfekt tillagad med en krispig yta och saftig insida på grund av den varma luften som cirkulerar.

Beroende på vad du ska tillaga så anpassar Philips HD9870 tiden och temperaturen åt dig. Men det går även att antingen manuellt ställa in eller välja mellan fem så kallade Smart Chef program.

Viktigt att veta är att korgen även tål maskindisk och det ingår en funktion som håller maten varm även efter tillagning.

Produktinformation:

Kapacitet: 7,3 liter

Vikt: 7,99 kg

Inställningar: 5 st Smart-chef program

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Philips 9650 – Avance Collection Airfryer –

 • Kapaciteten räcker ej ör större sällskap

Philips 9650 är en billigare och lite mindre airfryer som trots detta även passar de flesta familjerna. Samtidigt är den likvärdig i tekniken när det kommer till tillagningen av mat genom cirkulerande varmluft.

Nackdelarna till skillnad från de dyrare modellerna från Philips är att denna saknar en del funktioner. Till exempel ingår det fem förinställda matlagningsprogram medan andra modeller har upp till 11-12 stycken. Men för de allra flesta kommer detta inte spela någon roll och då är det lägre priset värt det.

Produktinformation:

Kapacitet: 1,4 kg mat

Vikt: 6,72 kg

Inställningar: 5 stycken matlagningsprogram

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Onyx Cookware –

 • Smidig och snabb
 • Billigare
 • Stor kapacitet

Onyx Cookware har en speciell teknik som gör att du med extremt lite fett får samma resultat som vanligt. Tekniken är en speciell tillagningsmetod med varmluft som är oerhört effektiv. Onyx Cookware passar därför dig som vill äta hälsosammare.

Samtidigt så är modellen relativt liten och tar inte upp mycket plats, men samtidigt har den en kapacitet på hela 5 liter. Du kan också diska korgen i diskmaskinen vilket är en stor fördel som underlättar.

Experterna på handlamatkasse anser att Onyx Cookware är en riktigt bra airfryer. Det som står ut mest tillskillnad från andra märken och modeller är den effektiva tillagningen, billiga priset och att den är liten och enkel.

Produktinformation:

Kapacitet: 5 liter

Vikt: 4,3 kg

Inställningar: 8 st program

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Ninja AF300EU –

 • Störst kapacitet i vår test
 • Bra betyg och omdömen

En unik airfryer med mycket stor kapacitet på 7,6 liter och två stycken matkorgar för tillagning. Detta innebär att du kan fritera och tillaga olika saker samtidigt med denna modellen, vilket är en stor fördel.

Det ingår 6 stycken olika matlagningsprogram som är anpassade för olika typer av tillagning. Detta gör att den är mycket lättanvänd och smidig att använda.

En annan fördel med Ninja AF300EU är att den har oerhört bra omdömen från både kunder och experter. Den har blivit utsedd till bäst i test av stor varumärken och har 5/5 i betyg av många testare.

Vi på handlamatkasse.se kan inget annat än att hålla med om att Ninja airfryern är riktigt bra. Med en stor kapacitet, effektiv tillagning och två korgar passar den nästan alla.

Produktinformation:

Kapacitet: 7,6 liter

Vikt: 8,2 kg

Inställningar: 6 stycken matlagningsprogram

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.

Hur hittade vi den bästa airfryern?

Vi har självklart inte endast hållit oss till vissa saker för att utse den bästa airfryern. Dock finns det en del viktiga saker vi alltid kollat på hos samtliga airfryers och dessa hittar du nedan:

Kapacitet

Hur stor kapacitet har airfryern? Ofta anges detta i liter men även i kg mat du får plats med. Kapaciteten är en viktig faktor då den bestämmer om en airfryer passar ett visst hushåll. En stor kapacitet över 5 liter är att föredra om ni är en stor familj.

Pris

Som alltid så är priset en bidragande faktor i vår jämförelse. Men vi kollar inte bara efter det billigaste, utan mer efter vilken airfryer som ger mest för pengarna.

Design

Airfryern kommer att stå synlig i köket antagligen hela tiden och därför är även designen viktig. Det vi letar efter är en stilren design som smälter in i köket utan att sticka ut.

Omdömen från kunder

Vad kunder och andra tester säger har också en stor betydelse på vårt betyg. Vi utgår ifrån vårt egna test och jämför sedan med vad andra säger för att få fler perspektiv.

Funktioner

Vilka extra funktioner som ingår är också viktig då en del är ute efter dessa. Här är det främst antalet matlagningsprogram som finns och om den håller värmen på maten som vi kollar efter.

Tillagning

Hur bra den klarar av att tillaga maten och hur resultatet blir är oerhört viktigt. Den ska helst tillaga snabbt och effektivt men samtidigt jämnt så att maten blir krispig och perfekt tillagad.