Hem » Matkomfort recension

Matkomfort recension

  • av
Matkomfort recension

Vi har nyligen testat Matkomforts matkassar, både premium och hälsolådan. Visserligen är den lite högre prissatt än genomsnittet, men j*klar vad den presterar! Med rabatterna inkluderade kan man komma över till och med premiumlådan till ganska överkomligt pris.

Under min vecka fick jag uppleva deras goda såser, och riktigt vällagade rätter som ofta inte tog mer än 30 minuter.

Matkomfort recension

Matkomfort har ett lite annorlunda koncept från andra matkassar. De fokuserar på ”de goda såserna”, och dessa är centrala i varje recept. Dessa såser görs av egna kockar i ett storkök. När jag säger såser menar jag alltså sådana som hälls ned i matlagningen (oftast), inte kalla såser som läggs på tallriken när man serverar den. Det lyfter i min mening rätterna till en annan nivå och ger de riktigt bra smak, även om man inte är bra på att laga mat. De har liksom gjort halva jobbet åt en!

Råvarorna i både hälso- och premiumlådan är riktigt fina, och då menar jag verkligen riktigt fina. De är närproducerade, och av riktigt hög kvalitet. Jag blev positivt överraskad här, och skulle lätt räkna det som ett av plusen hos Matkomfort.

Pris från: 502 kr med rabattkoden handlamatkasse23

Vilka kassar finns hos Matkomfort?

Matkomfort erbjuder en rad olika kassar, och levererar dessutom till i princip hela mälardalen.

  • Premium. En riktigt god kasse, med kvalitetsråvaror och nytänkande recept. Här kan man förvänta sig att testa nya rätter, men att alltid pricka smakerna rätt på grund av de färdiglagade såserna.
  • Vego premium. Helt vegetarisk lakto-ovo meny med riktigt fina grönsaker. Dessutom är det ofta möjligt att lägga till fisk, fågel eller kött – för den i familjen som inte vill äta vegetariskt.
  • Hälsolådan. Här hittas inget rött kött, och alltid en vegetarisk rätt. Det levereras dock bara 3 dagar i veckan, men dessa dagar är fyllda av riktigt god mat som är näringsberäknad.
  • Förberedda familjefavoriter. En barnvänlig och snabbtillagad kasse som gör att det verkligen går undan när man ska laga familjemiddagen.
  • Bas. Deras snabbaste och billigaste kasse. Här finns dock inga grönsaker inkluderade, det får man köpa till själv om man så önskar.

Jag har haft chansen att prova de på riktigt, så jag tänkte att jag skulle recensera de jag faktiskt smakat.

Matkomfort premium recension

En låda som innehåller alla ingredienser från Matkomforts premiumlåda
Alla ingredienser i Matkomforts premiumlåda som ligger på en diskbänk

Först och främst; riktigt fina råvaror! Här hittar jag högkvalitativa köttstycken som är närproducerade. Denna vecka var det fläsk, kolja och nötfärs på listan. Jag blev också imponerad över att de valt att inkludera min favoritpasta! En riktigt fin pasta från DeCecco, råvarorna känns faktiskt premium.

Hur var recepten i Matkomforts premiumlåda?

Jag tycker samtliga recept var lättlagade, och inget tog över 30 minuter från start-till-komplett. Jo, koljan i ugn kanske tog några minuter mer, men då ska noteras att den i princip stod i ugnen under hela tiden.

En djuptallrik med kyckling, rostade rotfrukter och bernaisesås
En djuptallrik med bulgur, en fräsch sallad och kyckling i sås

Okej, först och främst – det var nog inte Matkomforts fel att den andra rätten ser så dålig ut – det får jag nog skylla på min stressade tillagning. Jag lyckades förstöra såsen genom att blanda ut den med liiite för mycket vatten. Trots det tyckte jag kycklingen var mycket god, och jag gillade verkligen den adderade touchen av att de skickat med en örtolja! Det var verkligen det där lilla extra jag tycker skulle finnas i en matkasse med etiketten ”premium”.

På den första bilden var definitivt veckans höjdpunkt! Visserligen kanske det inte ser ut som någon superhit, men jag är kanske inte en michelinkock när det kommer till upplägg… Det är fläsk (som för övrigt var bland det godaste fläsket jag ätit), en riktigt god bearnaisesås, och grillade rotfrukter i ugnen. Smakkombinationen finns där, och det märks att de lagt lite tanke i receptet. Trots att det verkar simpelt – var det väldigt, väldigt gott! Definitivt något jag kommer börja laga till vardags.

Matkomfort hälsolådan recension

En låda som innehåller mängder av ingredienser från Matkomforts "hälsolådan"
Alla ingredienser från Matkomforts "hälsolåda" som ligger på en diskbänk

Jag testade även hälsolådan! Även fast jag inte är ett särskilt stort fan av hälsokost i allmänhet tyckte jag att de fick till det. Det var nog just ”de goda såserna” som gjorde att rätterna blev så goda, trots att de är nyttiga. Jag tyckte även om att de inkluderat en färsk chili, och lime! Något de egentligen kunde ersatt med chilipulver och färdigpressad lime, men nej, de valde att gå det extra steget.

I denna låda hittade jag också högkvalitativt, närproducerat kött, denna gång i form av kolja och kyckling. Även en fetaost kan skymmas i lådan – jag tycker inte de snålat trots att denna är betydligt billigare än ”premium”.

Hur var maten i Matkomforts hälsolåda?

En djuptallrik med glasnudlar, en färsk limeklyfta, och kolja med chili
En djuptallrik med stekt fläsk, örtcreme, bulgur och karamelliserat äpple

Glasnudlarna med kolja i någon slags grön sås (kan inte minnas exakt nu i efterhand), var faktiskt ingen superhit. Det smakade inte särskilt mycket, trots den färska chilin tryckte jag säkert ner hela limen innan jag ätit upp. Men då ska tilläggas att jag inte är något fan av glasnudlar. Denna kändes ungefär som ”hälsokost”-ordet låter.

Fläsket däremot, det var det absolut bästa receptet från Matkomfort överlag (premiumlådan inkluderad). Det var nog det godaste jag ätit på flera månader! Karamelliserat äpple och rödlök, stekt fläsk med goda kryddor, bulgur och den fantastiska örtcremen. När jag säger fantastisk menar jag verkligen det, jag kollade upp receptet på den efteråt, men det verkar faktiskt inte vara något märkvärdigt? Nåväl, en snabblagad måltid som gav ordentlig mättnad, och som var 10/10 smakmässigt.

Matkomfort matkasse – mitt omdöme

Vad jag tyckte om

Det fanns betydligt mer att tycka om med Matkomforts kassar, båda två. Det är huvudfokus på högkvalitativa råvaror, och köttet var närproducerat i de båda. Dessutom tycker jag man får riktigt mycket kött för pengarna, något det annars snålas in på från andra matkassar på marknaden. ”De goda såserna” är dock det allra största pluset. Det gör inte bara att rätterna går snabbare att tillaga, det gör också att man inte riktigt kan misslyckas! Dessa är tillagade av riktiga kockar – och det märks. Ännu ett plus är att de inkluderade precis allt man behövde för att tillaga recepten.

Recepten i sig var riktigt lätta att följa, och ett plus i kanten för att de ibland gav alternativa tillagningsmetoder. Det kan till exempel stå ”tips om du vill ha mindre disk”, eller ”lägg i det här istället för att det ska passa barns smaklökar”.

Vad jag inte tyckte om

Det lite högre priset var förstås tråkigt, men jag tyckte ändå det var värt det. Skulle jag beställa igen skulle jag dock välja hälsolådan igen. Det var i mina ögon ganska liknande mat som i premium, men en hundring billigare. Jag tyckte heller inte om att de inte planerat ut dagarna åt mig. Nu hade jag tur och lyckades tillaga fläsket precis på bäst-före-datumet, men det tycker jag de borde skriva på menyn.

Hur gick leveransen?

Mycket smidigt, och lådan levererades såklart direkt till dörren. De kom precis den tiden de skrev att de skulle komma, och killen jag mötte i dörren var mycket trevlig. Matvarorna är praktiskt packade i papperskartonger, och även en hel del små plastpåsar. Såserna kommer i smarta små plastcontainrar vilket gör de lätt att skilja åt.

Sammanfattning

Både hälso- och premiumlådan var mycket trevliga, med recept som var lätta att följa, och som inte tog över 30 minuter vardera. Jag gillar verkligen de hemmalagade såserna man får med, och de är helt laddade med smak! Att ingredienserna är så pass högkvalitativa ger de ännu ett plus från mig.

Pris från: 502 kr med rabattkoden handlamatkasse23