Matbutik online

Det finns idag många matbutiker online att välja på. Valet av matbutik ska man inte ta lättsamt på, de matbutiker som finns online har alla olika leveranstider, supportmöjligheter och kostnader. Det är ganska vanligt att man i början testar på olika matbutiker online för att sedan fortsätta med favoriten. Det är inte ovanligt att man får ta del av nykunds-erbjudanden första gången man testar på en matbutik online vilket kan göra det väldigt prisvärt. När man har testat ett par olika matbutiker online så är det vanligt att man fortsätter med den matbutik man upplever har bra pris, smidiga leveranser och bra kvalité.

 • Hitta ett erbjudande
 • Välj i listan nedan

Bästa matbutiken online

 • Enkelt hitta
 • Stort sortiment
 • Hemleverans
200 kr rabatt (nya kunder)
NY200
 • Matsvinn
 • Billigt
 • Rolig sida
Fri frakt över 500 kr
NYSMART
 • 10 000 matvaror
 • Snabbt leverans
 • Enkel hemsida
200 kr rabatt (nya kunder)
Behövs inte
illustration av matbutik online

Jämför mellan matbutiker online

Som ny kund på marknaden inom matbutiker online är det vanligt att man testar på den fysiska matbutik-kedjan man vanligtvis handlar hos. Det kan dock vara smart att kolla sig runt och jämföra mellan de olika matbutiker som finns. Ett enkelt sätt att prova sig fram är att jämföra de olika matbutikerna mot varandra genom att bestämma en middagsrätt och plocka ihop denna matkasse hos olika matbutiker online. Flera av de matbutiker som finns har samma varor från samma märke.

Hur man handlar

När man vill prova på att handla i en matbutik online så börjar man med att fylla i sitt postnummer. Detta gör man för att se att den valda matbutiken kan leverera maten hem till dig. När det är säkerställt att du kan handla i den valda butiken så kan du ofta registrera ett konto innan du påbörjar din handling. Det är också möjligt hos de flesta att handla direkt utan att registrera ett konto.

Fördelen med att registrera ett konto innan man börjar handla är bland annat att man ofta kan samla poäng och spara inköpslistor. De matbutiker som finns online använder dessutom olika system som känner av ditt handlingsmönster, detta innebär att du kan få förslag på varor som du brukar handla när de har ett rabatterat pris, exempelvis.

Det är enkelt att hitta varor

Oavsett om du registrerar ett konto eller inte så kan du sedan börja handla i den valda butiken. Det finns vanligtvis olika kategorier på vänster eller höger sida där du snabbt kan se olika varor och all information kring produkten. Kategorier som kött, fågel & fisk, vegetariskt, mejeri, fryst, skafferi, färdigmat, dryck, glass, godis & snacks. Det går även att söka på en produkt vilket troligen är det vanligaste sättet att handla när man har skrivit upp en inköpslista. När man söker på exempelvis fläskfilé så får man då upp alla olika sorters fläskfilé och deras priser.

Hämta i butik eller hemleverans?

När du handlar i en matbutik online så kan du välja om du vill få varorna levererade hem till dig eller om du vill hämta varorna i butik. Det går ofta att hämta varor eller få dem hemkörda samma dag eller nästa dag. Under den rådande pandemin har det blivit väldigt populärt att beställa via matbutiker på nätet vilket gör att det kan vara svårt att kunna hämta ut sina varor eller få dem hemkörda samma dag. När man börjar handla mat online så kommer du märka att man kan behöva planera några dagar i förväg så att man kan hämta maten exempelvis i början av veckan.

Det finns även matbutiker online som erbjuder expressleverans, i vissa fall kan man få maten hemkörd till sig efter bara någon timme. När man handlar varor som kräver att man är 18 år är det viktigt att man kan visa upp sin legitimation när budet kommer med varorna.

Vad kostar det att få hemleverans?

Det varierar mellan olika matbutiker online vad det kostar att få sina varor hemlevererade. Hos flera av de aktörer vi listar kostar det ingenting extra att få sina varor hemkörda. En del av matbutikerna tar en avgift för utkörning men kan samtidigt erbjuda kostnadsfri hemkörning om du handlar över ett visst belopp.

Fördelar med att handla i en matbutik online

Många som provar på att handla i en matbutik online blir positivt överraskade. Det är oerhört smidigt att kunna klicka fram alla varor på sin inköpslista under loppet av ett par minuter. Man kan snabbt se om det finns varor som har extrapris och hitta andra varor som man kanske annars hade missat. Den största fördelen med att handla i en matbutik online är att man sparar tid. Man slipper slösa pengar på bensin till mataffären, du slipper plocka ihop alla varor, du slipper utsätta dig för risk att bli smittad under den rådande pandemin.

Många kunder som har testat på att handla i en matbutik online har märkt att de faktiskt sparar pengar på det. De sparar inte bara bensinpengar utan de har upplevt att de handlar mindre onödiga varor som man kanske köper på impuls när man fysiskt går runt i matbutiken. Det går enkelt att planera inför en hel veckas luncher och middagar för att sedan snabbt kunna hämta upp maten eller få den hemlevererad. Det går enkelt och smidigt att betala för sina varor med olika betalmetoder som kreditkort eller klarna.

Vilken är den bästa matbutiken online?

Olika matbutiker är bra på olika sätt. Det är faktiskt väldigt personligt vilken matbutik man föredrar. För många handlar det om pris, för andra handlar det om specifika märken som de gillar. Det finns säkerligen en del matbutiker online som är billigare än andra. Man bör dock även kolla på leveransmöjligheter och vad som händer om något går fel. Hur snabbt kan man få hjälp? Det går inte att säga vilken matbutik online som är den bästa, det är helt enkelt något man får ta reda på genom att testa på de olika matbutikerna. Jämför hos oss bland de aktörer vi listar, om du har tur kanske det finns något nykunds-erbjudande!